BESCHRIJVING VAN EEN BAND

Een band is verdeeld in drie zones:

-Het loopvlak, dat is de zone aan de bovenkant, in direct contact met de grond.

-De zijwand, elastisch, die variaties in reliëf voor het wiel dempt, en daarom begint het werk van de schokdempers van de auto, en zorgt ook voor een zekere stijfheid van de band.

- de hiel is de zone die in contact staat met de velg, dit is het dat zorgt voor een goede grip aan de laatste.

Het eerste gebied, het loopvlak, is degene die de meeste tekenen van slijtage kan vertonen door externe omstandigheden: afhankelijk van het type weg waarop de auto rijdt, kunnen ze barsten, hernia's vertonen of gewoon abnormaal snel verslijten.

De zijkant kan ook bepaalde tekenen van slijtage vertonen, omdat deze gemakkelijk wordt aangetast door stenen en andere kleine projectielen die andere auto's die je passeert kunnen projecteren. Controleer dus van tijd tot tijd de fysieke integriteit van de zijkanten van uw wielen.

De hiel, ook wel de kraal genoemd, is het best beschermde gebied van de drie tegen externe slijtage. In de meeste gevallen hoeft u zich er daarom geen zorgen over te maken, aangezien u de banden zult moeten verwisselen voordat de slijtage aan de zijwand of het loopvlak uw rit verstoort.

BANDENSLIJTAGE

Er zijn verschillende tekenen van slijtage op uw banden, die u kunt detecteren tijdens het rijden of gewoon door ernaar te kijken.

Tijdens het rijden kunt u deze slijtage op drie manieren detecteren:

-Zwaar stuur, als het stuur van uw auto weerstand biedt bij het draaien, kan dit vergevorderde slijtage betekenen.

-Het stuur, of het voertuig, trilt, dit gebeurt vooral als de zijwand beschadigd is, maar kan ook gebeuren door ernstige slijtage van het loopvlak.

- Het voertuig zwenkt naar de zijkant, als uw auto iets naar één kant helt wanneer u rechtdoor probeert te gaan, kan dit te wijten zijn aan de slijtage van uw wielen. Zoek bij twijfel naar andere gebruikssporen.

Als u goed naar uw banden kijkt, kunt u andere tekens vinden:

Zichtbare slijtage, om te beginnen, omdat het plat wordt als het wordt gebruikt. Om de voortgang van de slijtage te controleren, kunt u de slijtage-indicatoren in de groeven van het loopvlak controleren. Als deze gelijk liggen met het loopvlak, komt dat omdat de slijtage van het wiel begint te verergeren.

Gebarsten wielrubber: als u scheuren in het rubber van de band ziet, betekent dit dat het wiel snel en waarschijnlijk bij warm weer is versleten.

Aanwezigheid van een hernia op de zijwand van de band. Een hernia is een inwendige scheur in het karkas die resulteert in het verschijnen van een bult op het buitenoppervlak van de flank.

Onregelmatige slijtage: als bijvoorbeeld de buitenrand van het loopvlak tekenen van vergevorderde slijtage vertoont, maar niet de binnenrand, is er waarschijnlijk een probleem met uw wiel.

VERHOOG DE LEVENSDUUR VAN UW BANDEN

Er zijn een paar tips om te voorkomen dat je banden te snel verslijten:

-Probeer waar mogelijk hobbels in de weg, zoals kuilen, te vermijden.

- Matig uw snelheid in de krapste bochten, zelfs als u het niet per se voelt, wordt het gewicht van uw auto op het wiel aan de buitenkant van de bocht verschoven, waardoor het kan worden verpletterd en beschadigd.

-Controleer en pas de luchtdruk aan de binnenkant aan. Niet genoeg opgepompt, uw as zal schade oplopen, te opgeblazen, uw band zal zelfs in een rechte lijn slijten op een perfect rechte kwaliteitsweg.

A.G.-TECH AUTOMOTIVE IS ZEKER!

Wij zorgen voor het onderhoud van alle automodellen en zijn ook in staat om uw reparaties en uw pre-technische controles uit te voeren om u te waarschuwen voor storingen vóór de echte technische controle om ervoor te zorgen dat uw voertuig in perfecte staat verkeert. Indien nodig kunnen wij u reparaties aanbieden voor elk aspect van uw auto dat defect is. Banden zijn geen uitzondering en we hebben reserveonderdelen voor alle soorten voertuigen. Indien u dat wenst, leggen we u zelfs uit welke methode we zullen volgen om u gerust te stellen over de zorg die aan uw voertuig wordt besteed.

Kom dus gerust eens langs in onze garage als u twijfelt over uw bandenslijtage, dan controleren wij of alles voor u in orde is.

BANDEN

MOET U DE BANDEN VAN UW AUTO VERWISSELEN? VIND EEN BREDE KEUZE BIJ A.G.-TECH

Banden zijn een essentieel onderdeel van elke auto, omdat ze te allen tijde in direct contact met de grond staan ​​en daarom bestand zijn tegen alle oneffenheden, alle oneffenheden en alle soorten wegen, van asfalt gemaakt om te rijden tot de modderigste, met rotsen gevulde onverharde wegen. Daarom moet u vóór een lange reis altijd de staat van uw banden controleren om niet voor onaangename verrassingen te komen. Zonder hen wordt het besturen van uw auto moeilijker: de besturing reageert minder goed, de remafstanden worden langer, enzovoort.

Zelf uw banden bestellen en direct bij ons laten bezorgen? klik gewoon op de banner hieronder